sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vaikutelmia IDO-koulutuksesta


Perjantaina, 29.8.2014 Osaava Global projektin toimijat (SKY-Opisto, Seurakuntaopisto, HDO, Laajasalon opisto, Perho ja Keskuspuiston ammattiopisto) kokoontuivat HDO:n tiloissa pohtimaan kansainvälisyys- ja monikulttuurisuushaasteita IDO-koulutuksen puitteissa. Emme oikein tienneet, mitä odottaa, mutta aamupäivän anti oli hyvä ja monipuolinen. Eteemme asetettiin kaksi ongelmaa: mitä on tämä globaali osaaminen, josta puhumme ja jota haluamme kehittää, sekä mitä merkitsee kansainvälinen opintotarjotin ammatillisessa koulutuksessa, mitä se on nyt, ja mitä sen pitäisi olla. Koulutuksen vetäjänä toimi ansiokas pitkän linjan valmentaja Tarja Ahlgren.
 

 
IDO-koulutuksessa (International Development Officer) analysoimme ongelmakenttää pienryhmissä PBL (Problem Based Learning) -menetelmän avulla. Lyhyesti sanottuna PBL-työskentely on tarkasti organisoitua ja johdettua pienryhmätoimintaa. Yllättävän lyhyessä ajassa saimme aikaan kummassakin ryhmässä selkeän oppimistavoitteen etätyöskentelyä varten. Ykkösryhmässä tulimme siihen tulokseen, että ennen kun voimme ryhtyä kehittämään osaamista, meidän on kartoitettava jo olemassa olevat taidot. Kakkosryhmässä mietittiin, miten luoda pohja tai malli kv-opintotarjottimelle ja keskusteltiin esimerkeistä, joista oppilaitokset voi itselleen räätälöiden poimia sopivat.
Meillä oli myös mahdollisuus saada palautetta toiminnastamme ryhmässä tarkkailijan roolissa toimineelta jäseneltä. Tämä oli harvinaista herkkua!


Jatkamme keskusteluja verkossa omissa pienryhmissä. Koulutuksesta jäi hyvä ja odottava fiilis. Seuraava koulutuspäivä on 3.10.2014.
Keskuspuiston, SKYO:n ja Perhon edustajat työn touhussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti